Poređenje micelarnih voda za masnu kožu: Bioderma Sébium H20 & Vichy Normaderm Micellar Solution


Micelarne vode su jedan u nizu proizvoda koji su izokrenuli moju dimenziju šminkanja. Dok ih nisam otkrila, imala sam dosta problema sa ovim segmentom nege, od mleka su me pekle oči, uljani skidači su se loše slagali sa kontaktnim sočivima, vlažne maramice su bile suviše grube… Međutim, muka sa skidanjem šminke je konačno nestala kada sam počela da koristim ove genijalne vodice koje sa lakoćom i neizmernom nežnošću skidaju svu šminku, u mom slučaju čak i vodootpornu. Današnja tema je poređenje dve micelarne vode, ujedno i jedine koje sam isprobala, po svim mogućim aspektima. Odmah da napomenem, već vrlo dobro znam koja će odneti pobedu.

Micelarne vode za masnu kozu

Micelarnu vodu koristim svako veče kao prvi korak u skidanju šminke. Za potrebe skidanja dnevne šminke mi je uvek dovoljan jedan, dok večernja ipak zahteva dva tupfera. Nakon toga se umivam nekim gelom za umivanje, jer, kao što sam već napomenula, ne volim da koristim sredstva za skidanje šminke bez umivanja, iako je na oba ova proizvoda naznačeno da to nije neophodno. Ovo mi je druga bočica Biodermine micelarne vodice, a i pakovanje Vichy Normaderm vode je pri kraju, tako da su se utisci dovoljno slegli i vreme je da se ova dva proizvoda suoče:

Bioderma Sebium & Vichy NormadermBioderma Sebium H2OVichy Normaderm Micellar Sollution

Što se ambalaže tiče, Vichy dolazi u pakovanju od 200ml i to je, koliko ja znam, jedino pakovanje u kojem postoji. Bioderma je, sa druge strane, dostupna u tri veličine, u pakovanjima od 100ml, 250ml i 500ml. Kako su oba proizvoda vrlo tečna, ova pakovanja nisu preterano praktična, ali znam da je Bioderma izbacila pakovanje sa pumpicom koje pri sledećoj kupovini planiram da nabavim. Prvi poeni idu Biodermi jer zbog različitih mililitraža u kojima je dostupna, a i novog pakovanja sa pumpicom, ostavlja mogućnost izbora:

Bioderma: 1 Vichy: 0

Micelarne vode za problematičnu kožu

Obe su dostupne u većini apoteka, a što se cene tiče, Biodermu još nisam kupila po punoj ceni, često je na raznim akcijama i popustima, pa tako možete pronaći dve po ceni jedne, ili neki sličan popust. Trenutno je u mnogim apotekama aktuelna baš ta akcija, te za malo manje od 1900 dinara, možete nabaviti čitav litar Biodermine micelarne – sjajna ponuda, ako mene pitate. Cena Vichy micelarne vode takođe varira od apoteke do apoteke, ja se vodim cenom na sajtu Srbotrade apoteke, a to je trenutno 1092 dinara. Dakle, ako uzmemo u obzir odnos cene i količine koju dobijate, Bioderma još jednom odnosi veliku pobedu:

Bioderma: 2 Vichy: 0

Bioderma Sebium H20 inciVichy Normaderm Micellar Sollution 3 in 1 inci

Što se tiče sastava, obe su bez alkohola, bez boja, bez parabena i sapuna, međutim, Bioderma sadrži parfem. Nisu me pekle oči od njih, ali mi je Vichy u retkim situacijama malo iritirao predeo ispod očiju. Sumnjam na sastojak Hexylene Glycol, mada zaista nisam dovoljno stručna da upirem prstom :). Iako Bioderma sadrži parfem, nisam sa tim imala nikakav problem, te tako opet pobeđuje:

Bioderma: 3 Vichy: 0

(„analizirane” liste sastojaka: Bioderma, Vichy)

Bioderma & Vichy micelarne vode

Što se tiče mog ličnog doživljaja ove dve micelarne vode, moram da kažem da mojoj koži Bioderma ipak više prija. Manje proizvoda je potrebno za skidanje celokupne šminke, zahteva manje trljanja i samim tim šminku skida primetno brže i lakše. Čini mi se da je Bioderma uspela da napravi formulu koja je jako agresivna po šminku, a potpuno nežna po kožu, od nje me oči ne peku, osetljivi predeo ispod očiju ne reaguje, a šminka ipak potpuno sa lakoćom nestaje.

Bioderma: 4 Vichy: 0

Micelarne vode za skidanje šminke sa masne kože

Mana Bioderma micelarne vode je što ima vrlo ružan ukus, pa je malo nezgodnije skidati ruževe sa usana, dok sa Vichy vodicom nemam tih problema, pa je i ona zabeležila svoj prvi (i jedini) poen:

Bioderma: 4 Vichy: 1

Bioderma Sebium micelarna vodaVichy Normaderm micelarna voda

Oba proizvoda obećavaju uklanjanje prekomernog sebuma i smanjenje lučenja istog, a kako ih nikada nisam koristila samostalno, ne mogu preterano da sudim o tome. Nijedan od njih neće čudesno matirati kožu, tako da će Vam sigurno za tu namenu biti potrebni neki drugi preparati. Iz tog razloga, poslednji okršaj nema pobednika niti poraženog, ovo jednostavno nisu proizvodi za tu namenu, pa, samim tim, nisu ni nešto primetno delotvorni. Ono što mogu da kažem je da Vam sigurno nijedna od njih neće zamastiti kožu lica.

Bioderma Sebium H20

Suštinski je situacija sledeća, ukoliko Vam ne smeta parfem u sastavu – odlučite se za Bioderminu micelarnu vodicu. Isplativija je, sjajno otklanja šminku i izuzetno je nežna prema osetljivim područjima lica. Pakovanje od 500ml će Vam, uz maltene svakodnevno skidanje šminke, trajati negde između 4 i 6 meseci, te ukoliko iskoristite akciju, za manje od 2000 dinara bićete opremljeni čak i za celu godinu.

Vichy Normaderm micelarna voda (2)

Da li Vam je micelarna voda preko potrebna? Moj odgovor je definitivno da! Ako se šminkate redovno, neophodno Vam je nešto što će detaljno i temeljno očistiti sve nečistoće sa Vašeg lica, a proizvodi ovog tipa su se kod mene pokazali bolje od bilo čega drugog. Bez obzira na to koliko lepo skidaju šminku, i dalje savetujem umivanje nakon korišćenja bilo kakvih skidača, a zatim i obavezno korišćenje tonika. Kada Vam tupfer posle čišćenja lica tonikom bude potpuno čist i beo, znaćete da je svaka porica na Vašem licu očišćena, a ono spremno da upije negu koja mu sleduje.

Koji su Vaši omiljeni proizvodi za skidanje šminke?

Hvala na pažnji!

♥ShowFlake


Advertisements

2 thoughts on “Poređenje micelarnih voda za masnu kožu: Bioderma Sébium H20 & Vichy Normaderm Micellar Solution

Šta Vi mislite?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s