Eucerin DermoPURIFYER linija za masnu kožu


Neprekidna potraga za odgovarajućom negom moje kombinovane kože sklone aknama dovela me je i do Eucerinove linije DermoPURIFYER. Ono što sam tražila bilo je: dnevna krema koja će hidrirati i matirati kožu, pripremiti je za šminku, a ne izazivati dodatne bubuljice, noćna krema koja će nadoknaditi izgubljenu vlažnost koži lica i nastaviti borbu sa aknama u toku noći, i gel za umivanje koji ću koristiti u toku svoje večernje nege. Nemam mnogo sreće sa kremama za lice i borbom sa aknama, uvek se nađem u jednoj od dve ekstremne situacije – ili se otarasim bubuljica, a potpuno isušim kožu, ili mi je koža divno meka i hidrirana, ali su bubuljice na sve strane. Posle više od 3 meseca korišćenja ovih proizvoda, mogu sa žalošću da ih svrstam u drugu grupu i svoje zaključke uklopim u samo jednoj rečenici: Ova mi linija nije pomogla da se otarasim bubuljica, baš naprotiv.

Eucerin linija za masnu kožu

Ova tri proizvoda koristila sam u kombinaciji sa Eucerin DermatoClean tonikom , mada postoji tonik iz ove linije, više volim da koristim hidrirajuće tonike koji ne sadrže alkohol. Takođe, iz iste linije postoje i emulzija na bazi mlečnih kiselina koja bi trebalo da potpuno čisti pore i piling koji obećava nežno uklanjanje mrtvih ćelija. Zapravo je cela linija obogaćena mlečnim kiselinama koje za cilj imaju lagano hidriranje kože, a pored njih, u sastavu možemo pronaći i sastojke zadužene za smanjenje zapaljenja, smanjenje sebuma i borbu protiv bubuljica (više o liniji DermoPURIFYER i aktivnim sastojcima možete pročitati ovde).

Eucerin DermoPURIFYER - dnevna krema

Eucerin DermoPURIFYER - dnevna krema (2)

Dan sam započinjala standardnim umivanjem, tonikom i zatim nanošenjem dnevne kreme iz ove linije na celo lice, izuzev predela oko očiju. Prvo što se primećuje je miris karakterističan za preparate koji se bore sa aknama, mene podseća na lubenicu, iako sam jedina koja ima takve asocijacije. U svakom slučaju, ne zadržava se predugo i može se podneti, mada mi je već takvih mirisa preko glave i patim za blagim, nežnim mirisima kozmetike namenjene strogo hidrataciji. Sledeće što ćete primetiti je blago zelena boja koja ima za cilj blago prikrivanje crvenila, lepa ideja, ali, nažalost, nisam primetila da deluje.

Krema je gelaste strukture, lako se razmazuje i vrlo mala količina je dovoljna za celo lice (u mom slučaju je to pola pumpice). Međutim, krema se ne upija baš brzo, što bih za dnevnu kremu volela da bude slučaj, a, na sve to, rekla bih i da pomalo ostavlja lepljiv sloj u trajanju od par minuta. Sve u svemu, makar pet minuta čekanja pre nanošenja pudera je obavezno. Veliki plus ovoj kremi je što pruža osećaj vrlo lepe, mekane i hidrirane kože. Među plusevima ubrojala bih i izdašno pakovanje od 50ml koje je još i na pumpicu, kao i zaštitni faktor 30. Cena je oko 1500 dinara.  Međutim, krema je, nažalost, potpuno podbacila kada je reč o aknama i nije ni najmanje pomogla da one nestanu, čak bih je mogla optužiti i da im je malčice pomogla da se rašire.

Eucerin DermoPURIFYER dnevna krema inci

gel za umivanje Eucerin DermoPURIFYER

Uveče, nakon skidanja šminke, obavezno je umivanje, a za te svrhe sam proteklih par meseci koristila DermoPurifyer gel za čišćenje. Iako je naznačeno da može da uklanja šminku, koristila sam ga isključivo nakon micelarne vode, pa o njegovoj efikasnosti kao skidača šminke, ne mogu suditi. To je gel bez sapuna i bez parfema koji deluje antibakterijski, i, uz pomoć 6% amfotenzida, ima za cilj da smanji lučenje sebuma. Gel je vrlo tečne teksture, pruža slabu penu i daje osećaj čistoće, ali ne i osećaj „škripavosti”. Sve što mogu reću u njegovu korist je da mi nije isušio kožu lica, a da li mi je pomogao da se oslobodim bubuljica? Nije. Možda je konačno vreme da prestanem da koristim gelove koji sadrže SLS. Gel sadrži 200ml i cena mu je negde oko 1000 dinara, u zavisnosti od mesta kupovine.

Eucerin DermoPURIFYER - gel za umivanje inci

Eucerin DermoPURIFYER nocna krema (2)

Nakon umivanja i tonika, večernja nega završavala se nanošenjem noćne kreme iz iste linije. I ona je bogata mlečnom kiselinom i ima za cilj da dodatno otvori i očisti komedone, regeneriše kožu i preporodi je za tri nedelje. Iako je noćna krema moj omiljeni proizvod iz ove linije, ne mogu da kažem da mi je preporodila kožu. Lepo ju je hidrirala, činila ju je vidno nežnijom i mekanom, ali su bubuljice ipak odolevale. Stuktura joj je više kremasta nego gelasta, međutim, upija se dosta brže nego dnevna krema i kao da daje neki mat efekat, što je, za noćnu kremu, čudno. Ne može se pohvaliti besprekornim sastavom, tako da oni koji izbegavaju parabene, trebalo bi da izbegnu i nju, meni lično to ne pravi problem. Takođe sadrži 50ml i traje prilično dugo, a cena joj je 1469 dinara na sajtu Srbotrade apoteke, u drogerijama i ostalim apotekama je obično malo više.

Eucerin DermoPURIFYER - nocna krema (2)

Eucerin DermoPURIFYER nocna krema inci

Ideja je bila da koristim celu liniju zajedno, u jednom periodu, pretpostavljajući da će tako efekat biti najbolji. Efekat koji sam dobila je nežno lice, vrlo prijatno na dodir, a efekat koji sam želela je lice prijatno na pogled :). Potraga za savršenom negom kože koja na sve reaguje zapaljenim aknama se nastavlja, do tada će moje lice i dalje poštovati sve sezonske akne, oktobarske, novogodišnje, prolećne, kao i izmišljati svoje sopstvene sezone u kojima ne želi da sarađuje i svako jutro mi uporno šalje poneku novu bubuljicu da mi maše u ogledalu.

Eucerin DermoPURIFYER

Za sve one koji imaju kožu sklonu mašćenju, ali ne i sklonu aknama (iako retki, i takvi postoje), ovo bi bila sjajna linija, daće Vam divnu kožu na čiju ćete mekoću i nežnost biti ponosni. Meni u borbi sa bubuljicama DermoPurifyer linija nažalost nije pomogla, tako da se u skorijoj budućnosti okrećem nekim novim proizvodima. Kojim bi proizvodima trebalo pružiti šansu, volela bih da čujem Vaše preporuke.

Hvala na pažnji!

♥ShowFlake


Advertisements

Šta Vi mislite?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s